ΧΑΡΟΎΠΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΜΕ ΑΓΑΠΗ

- Προιόντα Απο Χαρούπι -


Η Εταιρεια


Η εταιρεία Σταύρος Παρπής Τρόφιμα ΛΤΔ ιδρύθηκε το έτος 1992. Η κύρια μας ασχολία είναι η πρωτογενής μεταποίηση χαρουπιού χρησιμοποιώντας μηχανήματα τελευταίου τύπου τεχνολογίας.

Η εταιρεία μας είναι η μεγαλύτερη του είδους στην Κύπρο που ασχολείται με την μεταποίηση του χαρουπιού, κατέχοντας ένα σεβαστό μερίδιο της Κυπριακής αγοράς. Τα τελευταία χρόνια λαμβάνουμε μέρος σε μεγάλες εκθέσεις τροφίμων και ποτών στο εξωτερικό, ως αποτέλεσμα της μεγάλης αύξησης του ποσοστού εξαγωγής των προϊόντων μας σε διαφορές χώρες όπως Ελλάδα, Γερμάνια, Αυστραλία, Αίγυπτο, Αμερική και άλλες.

Στην εταιρεία Parpis Foudstuffs Ltd τα προιοντα που παρασκευάζουμε είναι τα εξής: Χαρουπόμελο, Σταφυλόμελο, Χαρουπόσκονη, Χαρουπολάτα, Χαρουπέλλα, Σταφυλόκρεμα, Χαρουπόκρεμα, Πραλίνα χαρουπιού, Λικέρ Χαρουπιού, Λικέρ Σταφυλιού, Ροδόμελο, Χαρουποκούφετα, Χαρουποκαραμέλες.

Χαρούπι

ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΗ

Τα χαρούπια αποτελούν μια εξαιρετικά πλούσια τροφή. Είναι πλουσιότερα σε ασβέστιο ακόμα και από το γάλα αφού περιέχουν 350 μγ ασβεστίου ανά 100γρ. σε σύγκριση με το γάλα που περιέχει 120 μέχρι 130 μγ ανά 100 γρ. Η πρωτεΐνη στα χαρούπια ανέρχεται στα 4%, οι υδατάνθρακες στο 63% ενώ ταυτόχρονα τα χαρούπια είναι πλούσια σε φωσφόρο (80μγ ανά 100 γρ.) σε βιταμίνες Α και Β, ενώ περιέχουν ακόμη μικρές ποσότητες σιδήρου, νατρίου και πολλά άλλα μεταλλικά στοιχεία.

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

Ενώ στις μέρες μας η λευκή ζάχαρη κυριαρχεί στις έτοιμες τροφές πριν μερικά χρόνια ένα από τα κυριότερα φυστικά γλυκαντικά στον κόσμο ήταν το χαρούπι. Γνωστό και σαν το ψωμί του Ιωάννη του Βαπτιστή που έτρεφε τον εαυτό του με χαρούπια, σύμφωνα με το ευαγγέλιο τα χαρούπια κράτησαν στη ζωή και τον Άσωτο Υιό. Στη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου τα χαρούπια δίνονταν σαν τροφή στα παιδιά ενώ στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και της Γερμανικής κατοχής, στρατοί, άλογα και ο κόσμος της Ελληνικής υπαίθρου κρατήθηκαν στη ζωή χάρη σ’ αυτό το δώρο της φύσης!

ΤΑ ΧΑΡΟΥΠΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Τα χαρούπια είναι προϊόν των Μεσογειακών περιοχών και ευδοκιμεί ιδιαίτερα στην Κύπρο η οποία είναι παγκόσμια γνωστή για την παραγωγή των καλύτερων ποιοτικά ποικιλιών. Τα κυπριακά χαρούπια είναι από τη φύση τους οικολογικά προϊόντα αφού οι χαρουπιές της Κύπρου δεν εντάσσονται σε οργανωμένες καλλιεργήσιμες φυτείες αλλά μεγαλώνουν από μόνες του στην άγρια φύση. Τα ασβεστολιθικά χώματα της Κύπρου ευνοούν ιδιαίτερα την ανάπτυξη των χαρουπιών, τους προσδίδουν μια ιδιαίτερα ελκυστική γεύση και τα κάνουν ιδιαίτερα πλούσια σε περιεκτικότητα σακχάρων η οποία ξεπερνά το 50% γεγονός που τα κάνει περιζήτητα στη διεθνή αγορά.


Γνωριστε μας !

  • facebook
  • instagram
  • youtube